II/a. kerület - A környék bemutatása

Környezet, természeti adottságok

A II/a. kerületet a Budai Tájvédelmi Körzet, ezen belül a János-hegy, Hárs-hegy, Hármashatár-hegy, Kerekhegy (Solymár), Zsíroshegy (Solymár - Nagykovácsi), Remete-szurdok (Remeteszőlős) öleli körbe. Ezek mindegyike védett természeti terület és a kerület ezen részét gyakran Budapest egyik szélcsatornájának is nevezik, az ebből az irányból beáramló friss levegő miatt. Az egyértelmű előnyökön felül, remek szabadidős és sportolási lehetőségeket is nyújt ez a csodálatos erdős vidék, amit a környéken lakók egyre nagyobb mértékben ki is használnak.

Közlekedés

Hűvösvölgyből indulnak BKK járatok Solymár és Nagykovácsi irányába (57, 157, 257, 63, 64, 64A, 164), és átszállás nélkül juthatunk el Óbudára (29), vagy a Móricz Zsigmond-körtérhez (61) is a Széll Kálmán-téren keresztül. A környékre éjszakai járat is közlekedik (956-os járat). A fonódó villamoshálózat üzembe helyezése tovább tágította a lehetőségeket. Az 56/A jelzésű villamossal szintén a Móricz Zsigmond körtérre, az 56-ossal Budafokra, az 59/B-vel pedig a Márton Áron térre tudunk kényelmesen, átszállás nélkül eljutni.

Infrastruktúra

A környéken szinte minden megtalálható: változatos profilú boltok, kormányablak, orvosi és fogorvosi rendelők, számos gyógyszertár, bank és posta, továbbá mosoda, tüzép, szerelvénybolt, festékbolt, kisállat kereskedés, több kertészet, éttermek, kávézók. 
Máriaremetén, a Templomkert mellett kéthetente, a Klebersberg Kultúrközpontban hetente termelői piac várja az érdeklődőket.

Üzletházak a környéken: Stop-Shop Hűvösvölgy, Hüvi Szolgáltatóház, Széphalom Bevásárlóközpont, Geli (bútor és lakberendezés).

Szabadidős, sportolási lehetőségek

Kerékpározás, kirándulás, kilátók felkeresése (János-hegyi Erzsébet kilátó, Hárs-hegyi kilátók, Árpád-kilátó, Nagy Szénás-kilátó stb.), számtalan kijelölt turista útvonal a Budai Parkerdőben, Hármashatárhegyi vitorlázó repülőtér (jelenleg nem végeznek repülési tevékenységet, a kerékpárosok, futók, kutyasétáltatók, gyermekesek, kite-osok, sífutók, siklóernyősök kedvenc helye), Remete-szurdok, amelyen keresztül megközelíthető Nagykovácsi/Remeteszőlős térsége is, Nagyrét – Gyermekvasút Hűvösvölgy végállomás, Rózsika-forrás, Halastó az Ófaluban.

Sportpályák: HSC (Atlétika és futball pálya), Petneházy Club (lovaglás, golf), Klébi Sportcsarnok (falmászás, labdajátékok stb.)

Játszóterek (többek között): Máriaremete Templomkert, Szabadság utca, Adyliget – Nagykovácsi út

 

Éttermek és szórakozási lehetőségek (csak néhány a lehetőségek közül): Hard Pop Café, Kifli és Kocsma, Széphalom Étterem, Legénykert Étterem, Costa Café, Cake Shop Garden, Remetekert Étterem, Fragola fagyizó, Náncsi néni Étterem

Egyéb: Klebersberg Kuno Művelődési Központ (koncertek, kulturális – és gyerekprogramok), Stop-Shop Fitness, Star Játszóház a kisgyermekeseknek. Ezen kívül a környéken két nagyobb kutyaiskola is található.

Óvodák, bölcsődék

Több állami intézmény található a környéken, ezen kívül magánóvodák, játszóházak, Waldorf Óvoda, nemzetközi (francia és amerikai) iskolák óvodái, katolikus óvoda (Don Bosco).

Iskolák

Klebersberg Kuno Általános Iskola és Gimnázium, Máriaremetei úti Általános Iskola, Waldorf Iskola, Ökumenikus Iskola, Gyermekek Háza, Amerikai Nemzetközi Iskola (AISB), Gustave Eiffel Francia Óvoda Általános Iskola és Gimnázium.

Minden jog fenntartva © CP Ingatlan Kft.
marble digital